SAMSUN / BAFRA - Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz yiyecek içeçek hizmetleri bölümü tarafından Cuma namazı çıkışı vatandaşlarımıza lokma ikramı yapılmıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda ve toplumumuzda deprem bilincinin oluşması ve deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında hazırlıklı olunması, amacıyla “Afet Hazırlık Kulübü” danışman öğretmenleri  ve  Müd.Yrd. Üzeyir KILIÇ  ”1-7 Mart Deprem Haftası” nedeniyle afet alarmı verildiğinde, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve personellerimizin, Afet ve Acil Durum konusunda, özellikle deprem konusunda farkındalık arttırma ve eğitim çalışmalarının yalnızca sivil savunma tedbirleri ile sınırlandırılmayarak kapsamın doğa, insan ve teknoloji kaynaklı tüm tehlike süreçlerini içine alacak şekilde nasıl davranacaklarını ve ne yapacakları konusunda hazırlıklı olunmasını sağlamak, can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla 07.03.2024 tarihinde “Afet-Acil Durum Ve Personel Tahliye Tatbikatı” yapılmıştır. Tatbikat süresi olumlu bulunmuştur.

Okul Müdür V. Yavuz DEMİR: “Afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmamız gerektiğini, toplumsal bilincin oluşturulmasının önemli olduğunu ve ülkemizin yakın tarihinde defalarca şahit olduğumuz deprem felaketleri, yaşanan maddi ve manevi kayıplar, bizlerin deprem konusunda daha fazla bilinçli olmamızı gerektirdiğini, bu yüzden bu tür tatbikatların önemli olduğunu, öğrencilerimize olası bir afet anında yapılacak müdahaleleri ve yapılması gerekenleri belirtti.” Emeği geçenlere teşekkür ederek tatbikatı tamamladı.”

Şbt

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından "Akran Zorbalığı,Teknoloji Bağımlılığı ve Sınır Koyma" konularında veli bilgilendirme çalışması yapılmıştır.Katılım sağlayan  tüm velilerimize teşekkür ederiz...

Şbt

Kahramanmaraş merkezli yaşanan, 11 İlimizi etkileyen ve Ülkemizi derin yasa boğan deprem felaketinin yıl dönümü münasebetiyle öğrencilerimizde ve öğretmenlerimizde deprem farkındalığı oluşturmak ve olası zararları azaltmak amacıyla “Afet Hazırlık Kulübü” danışman öğretmenleri ve Sorumlu Md.Yrd. Üzeyir KILIÇ’ ın hazırladıkları "Deprem ve Personel Tahliye Tatbikatı”

“Çök-Kapan-Tutun” eğitimi yapılarak saat 13:30" alarm zili çaldığında tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve personellerimiz, derslik ve diğer alanlar plânlı bir şekilde, tahliye edilerek, toplanma alanında(okul bahçesi)  daire şeklinde toplanılmıştır. Tahliye süresi belirtilmiştir.

Okul Md.Yrd. Üzeyir KILIÇ “Geçen sene bugün son zamanların en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması dilekleriyle, öğrencilerimize olası bir afet anında yapılması gerekenleri belirtti.” Emeği geçenlere teşekkür ederek” tatbikatı tamamlamıştır.

Ock

Bafra Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dün Başardılar Bugün Neden Olmasın?” Projesi kapsamında Şehit Erkut YILMAZ Mesleki ve Teknik         Anadolu Lisesinde Ahi EVRAN  sunumu Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuz 10/Bilişim sınıfı öğrencileri ve Bilişim Teknolojileri Alan öğretmenlerimizle OKAF'a katıldık.

Ock

"Farkımız Okumak Olsun " 10 Ocak 2024 2.ders saati tüm okulda uygulandı.

Ock

Okusam projesi kapsamında okulumuzda kitap tanıtım etkinliği yapıldı. Kitap olarak dilimizin zenginlikleri projesi içerisinde yer alan Kaşgarlı Mahmutun yazdığı divanı lügat'it Türk kitabı ogrencilerimize tanıtıldı. Büyük ilgi uyandıran kitabı öğrenciler merakla incelediler.