Ara

Okulumuz Adalet bölümü öğrencilerine Avukat Nazım GEYİKÇİ tarafından hukuk mahkemeleri ve avukatlık mesleği konulu seminer verilmiştir.

Ara

İlçemizde yürütülen kodlabafra projesi kapsamında bilişim teknolojileri öğretmenleri ve bilişim teknolojileri dersine giren öğretmenlerle sene içinde yapılacak olan çalışmaların tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda bilişim teknolojileri dersine giren öğretmenlerden okullarında kodlabafra çalışmalarını katılmaları ile ilgili bilgi verildi.

Kodlabafra kapsamında Bafra da 5 sınıftan 12 sınıfa kadar öğrencilerimizin algoritma mantığını kazanmaları için internet üzerinden açılan kursa kayıt ettirmeleri hususunda bilgilendirildi.

İnternet üzerinden eğitime tabi olacak öğrencilerden istekli ve yetenekli olanlar daha sonra ilçemizde açılmış olan kodlama atölyesinde yüz yüze eğitim alacaklar.

Ara

YÖK, YKS ile sıkça sorulan soruları güncelledi. Yeni bilgilere göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat gören adaylar TYT sınavında ilave Felsefe, 2’nci oturumda ise ilave Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak. YGS-LYS sistemindeki gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında olacak. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek. YÖK, lisans programlarının puan türlerini de paylaştı.

Ara

Müdürlüğümüzce yürütülen ve İlkadım Belediyesi tarafından desteklenen, "KODLASAM Projesi" kapsamında, 23 Nisan Ortaokulunda "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" açıldı.

Ara

Okulumuz Samsun Maarif Hareketi projesi kapsamında Altınkaya Anadolu lisesinde düzenlenen seminere katılmıştır. Seminere Türkiye´de ilk 3 boyutlu yazıcı imal eden ve tüm dünyaya ihraç eden Eray ERTEN konuşmacı olarak katılmıştır.

Ara

Okulumuz 9. Sınıf madde bağımlılığı, bilişim suçları, ihmal ve istismardan korunma konularında emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik şubesi işbirliği ile bilgilendirme semineri verilmiştir.

Ara

06.12.2017  Çarşamba günü  10:00-12:00 saatleri arasında İl Öğrenci Meclis toplantısı yapıldı. Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayhan DEMİRCİ İl Öğrenci Meclis Başkanı Olarak seçildi. Başkan DEMİRCİ´ nin Listesinde Başkan Vekili olarak Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa TULUM, 1. Katip üye olarak Vezirköprü Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin CANPOLAT ve 2. Katip Üye olarak Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Onur COŞKUN yer aldı.

Ara

Mezun olamayan liselilere sorumluluk sınavı yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığı, yükseköğretim kurumlarında geçici kayıtları bulunan ancak tek dersten sorumluluğu bulunanlar ile staj bitirme sınavına girmesi gereken öğrencilere, 18 Aralık´a kadar sorumluluk sınavı yapılmasına karar verdi.

MEBİM 147 Projesi Avrupa’nın ilk 8’inde

Kamu İletişim Merkezleri projeleri kapsamında European Call Center Management Association tarafından her yıl düzenlenen ‘Avrupa İletişim Merkezi ve Müşteri Hizmetleri Ödülleri’ kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ‘MEBİM 147’ projesi ilk 8’de yer aldı.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları için okulumuzun hazırladığı broşür

YKS BİRİNCİ OTURUM ÖRNEK SORULARI YAYINLANDI

Ara

Okulumuz 11 Bilişim Sınıfı öğrencileri ve alan öğretmenleri yerli malı etkinliği yapmıştır.

Ara

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilere tablet yerine laptop vermeyi amaçladıklarını belirterek "Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz laptoplarla uygulayabilsinler ve geleceğin Bill Gatesleri, geleceğin yazılım ihracatçıları bizim içimizden çıksın." dedi.

Ara

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacaklarını belirterek, "Onun için de bir ve beraber olmamız lazım. Birbirimizi kardeş olarak kucaklamamız lazım. Eğer biz bunu yaparsak inşallah 21. yüzyıl Türkiye´nin yüzyılı olacak." dedi.

Ara

Okulumuz öğrencilerine kariyer günleri etkinliği kapsamında "Bafra Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü" işbirliği ile bölge müdürü Recai AKÇER tarafından bilgilendirme semineri verilmiştir.