OKULUMUZ´UN TARİHÇESİ

YENİ LOGOMUZ

04-12-2017

ESKİ LOGOMUZ

Okulumuzun Logo´su okulumuz´dan 1988-1989 Eğitim öğretimi yılında mezun olan, halen Muhasebe Finansman Öğretmeni olarak okulumuzda görev yapan EROL SÖYLEMEZ tarafından 2003 yılında tasarlanarak okulumuza armağan edilmiştir. Ortada yer alan T harfi hem Ticaret Meslek Lisesi´nin baş harfini hem de Muhasebe kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği Defter-i Kebir´i temsil etmektedir.
Kırmızı; Canlılık, dinamizm, ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.
Lacivert; Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade etmektedir.

OKULUN ADI

Muhasebe Finansman Alanı - Bilgisayarlı Muhasebe Dalı
Bilişim Teknolojileri Alanı - Web Tasarım ve Programlama Dal

KISA TARİHÇEMİZ

1976 yılında kısa bir süre Endüstri Meslek Lisesinde eğitim vermeye başlayan okulumuz şimdiki Gaziosmanpaşa İlköğretim okulu yanındaki eski binada 1984 yılına kadar hizmet vermiştir. 1984 yılından itibaren Gazipaşa Mah. Lise Cad. No:6´ daki binada 25 sene hizmet verdikten sonra 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılından itibaren, Fatih Mah. Kardelen Sok. No:1´ deki TOKİ´ nin inşa ettiği binaya taşınmış olup burada hizmet vermeye devam etmektedir.

GENEL AMAÇLAR

I. Atatürk İnkılâplarına dayalı ve Anayasanın başlangıcındaki ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini vatanını ve milletini seven, daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunu davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir.

II. Beden, zihin, ahlak ve ruh bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş kişiliğe, karaktere hür ve bilimsel düşünce gücüne geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmektir.

III. İlgi istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek bilgi, beceri, davranışlarla birlikte iş görme alışkanlıklarını kazandırmak suretiyle hayata kazandırmak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.

ÖZEL AMAÇLAR

I. Sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmelere paralel olarak; Ülkemizin, ticaret, maliye, pazarlama ve muhasebecilik, bankacılık ve kooperatifçilik, turizm, ticaret bilgi işlem vb. alanlarda kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alacak orta kademe insan ihtiyacını nitelik ve nicelik yönünden sağlamak.

II. Öğrenciler ticaret ve turizm alanında genel ve mesleki formasyon vermek.

III. Mezun olan öğrencilerin iş alanlarına geçişlerini ve uyumlarını sağlamak, imkânları araştırmak ve bu konuda ilgili kurumlarla işbirliği yapmak.

Bütün bunların ışığı altında Ticaret Meslek Liselerin amaçları içinde en önemli yeri; her alanda olduğu gibi Ticaret ve Turizm sektöründeki değişme ve gelişmeler paralel olarak; bu alanda yetişmiş bilgili, becerili insan gücü ihtiyacını ortaya çıkarmak ve ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanları yetiştirmektir. Ayrıca öğrencileri yüksek öğrenime hazırlamaktır.

AVANTAJLARIMIZ

* ÖSS sınavında başarılı olduğu takdirde kendi alanı dışında yüksek öğretim,

* Kendi alanında ek puan alarak yüksek öğretim yapma imkanı,

* Kendi alanındaki Meslek Yüksek Okullarına sınavsız ve başarılı olması halinde dikey geçiş hakkı,