T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mezuniyet Sonrası İş Bulma İmkanları

MUHASEBE FİNANSMAN ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI

bilgileri,

            Mezunlarımız, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Bürolarında, Meslek Odalarında, Borsalarda, Ulaştırma, Turizm, Nakliye sektöründe, Kargo ve Lojistik sektöründe, Pazarlama, İnşaat ve Emlak sektöründe, Bankacılık ve finans sektöründe muhasebe meslek elemanı ve girişimci olarak iş hayatına atılmaktadır. 1976 yılında Bafra Ticaret Meslek Lisesi adı ile eğitim öğretim faaliyetine başlayan okulumuzdan 2019 yılı sonuna kadar mezun olan Muhasebe Finansman Alanı öğrencilerinden oluşturduğumuz "BAFRA TML İSTİHDAM" Facebook grubumuzdan aldığımız dönütlere göre gerek kamu gerek özel gerekse kendi iş yerinde çalışmakta olan ulaşılan toplam mezun öğrenci sayımız 1090 kişinin üzerindedir. Bu bilgilerin dışında ulaşamadığımız,öğrencilerimizi de baz alırsak bu sayı 3000-4000 civarıdır. Bu gün muhasebe-finansman alanı mezunlarımız'dan bazıları serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak kendi ofislerini işletirken, bazıları ise eğitim, sağlık, lojistik, bankacılık ve turizm gibi öncü sektörlerde iş hayatınısürdürmektedirler.

            Bu bilgiler de göstermektedir ki alanımızdan gerekli bilgi ve donanıma sahip olarak mezun olan öğrencilerimizin iş bulma noktasında pek de zorlanmadıkları görülmektedir. Bu sonuç bizleri her zaman onurlandırmakta ve verdiğimiz eğitimin kalitesini sürekli artıran  itici güç olmaktadır.

KONAKLAMA VE SEYAHATHİZMETLERİ 

Konaklama ve seyahat hizmetleri alanından mezunolan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıklarıyeterlikler doğrultusunda;

1- Konaklama işletmelerinde (kamu veözel),

2- Seyahat acentelerinde,

3- Danışma ve temizlik şirketleri vb. yerlerdeçalışabilir.

 

 

   İŞ BULMA İMKÂNLARI 

 Programdan mezun olanlar konaklama işletmelerinin (Ön büro, kat hizmetleri, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları vb departmanlarında), Seyahat acentalarında, rezervasyon, bilet satış, muhasebe vb. departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu hemen hemen yok gibidir. Çalışma alanları daha çok özel sektördedir. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanağı vardır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 27.02.2024 09:52 - Görüntülenme: 404
  Beğen | 0  kişi beğendi