MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİNDE 1. OLAN ÖĞRENCİLERE 1.000.-TL(5AY*200.TL) ÖDÜL!

NEDEN BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ DE OLMASIN!!!

KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLER BURS KAZANDI

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okula bağlılıklarını artırmak, boş zamanlarını değerlendirerek devamsızlık yapmalarını önlemek, başarı seviyeleri yükseltmek amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlenmiştir.

Söz konusu etkinlik için İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulan Etkinlik Yürütme Kurulunca öğrencilerin yaz tatili süresince okuyacakları ve performanslarının ölçüleceği 5 adet kitap belirlenmiştir.

Belirlenen kitaplar öğrencilere duyurularak yaz tatili süresince bu kitapların okunması sağlanmıştır.

Valiliklerce, il içinde yapılan sınavlarda başarılı olarak ilk üç dereceye giren öğrenciler, mahalli imkânlarla ödüllendirilmiş, katılanlara “Katılım Belgesi”, başarılı olanlara ise “Başarı Sertifikası” verilmiştir. Ayrıca dereceye giren öğrenci bilgileri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bildirilmiştir.

Genel Müdürlükçe Kitap Okuma Etkinliğinde 1. (birinci) olan öğrencilere Milli Eğitim Vakfı  iş birliği ile Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran aylarında (200*5 AY) toplam 1.000.-TL  burs verilmesi sağlanmıştır. Öğrencilerin tamamına Şubat ayına ait ödemeler yapılmıştır.

Yayın: 09.03.2018 - Güncelleme: 09.03.2018 19:53 - Görüntülenme: 36
Kaynak: https://mtegm.meb.gov.tr/