T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği projesi imzalandı.

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası birlikte "Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği" projesini hayata geçirebilmek için protokol imzalandı. 

 İmzalanacak protokol öncesinde proje ile ilgili olarak Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman öğretmeni aynı zamanda proje danışmanı Selim Aksar proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Proje danışmanı Selim Aksar özetle: "Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 hedeflerinde de girişimciliği okullarda yayma hedefi vardır. Okullardaki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak, engelleri ortadan kaldırmayı ve girişimcilik kültürünü canlandırma amaçlanmıştır. Okul olarak öğrencilerin geleceğe ümitle baktığı, inovasyona açık, girişimci iklimini okulumuzda gerçekleştirmek, girişimcilik eğitimlerini artırarak ilham veren girişimci rol modellerin tanıtılmasına yönelik uygulamalar yapmak istiyoruz. Samsun bölgesindeki bölgesel ve ulusal kalkınmaya okulumuz Muhasebe Finansman alanı olarak katkıda bulunmak ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek istiyoruz.

Aksar sözlerine şöyle devam etti: "Yapılacak proje ile okulumuzda öğrenim gören Muhasebe Finansman alanı öğrencilerinin; sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, girişimci bir kimlikle okuldan mezun olmalarını sağlamak, bölge istihdamına katkıda bulunmak , öğrencilerin gelişime ve değişime yatkınlığının artırılması, mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, mesleki bilgi ve becerilerinin artması, KOSKEB sertifikalı girişimcilik kurslarını almalarının sağlanması ,ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlanması, yanlış arkadaşlıklar kurmalarının engellenmesi, okula olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarıların artırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması ile öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması, okulun akademik eğitimleri dışında öğrencilerimize kişisel gelişim ve girişimcilik alanlarında kariyerlerine katkı sağlamak, öğretmenlerin liderlik vasıflarının artması hedeflenmektedir." dedi.

        Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU; Bafra Sanayi Odası Başkanı adına Başkan Göksel BAŞAR´a odanın böyle bir projeye destek olduğu için teşekkür ederek proje süresince öğrencilere kazandırılacak bu özelliklerin okul sonrası hayatlarında katma değer sayılacaktır" dedi.

       Bafra TSO Başkanı Göksel BAŞAR konuşmasında "Geleceğimiz olan siz değerli öğrencilerin kendinizi geliştirmek ve iş hayatına atılması için eğitimin yanı sıra diğer donanımları da edinmeniz önemlidir. Örneğin TV dizilerine ayırdığınız zaman yerine kitap okuyun, sosyal medyada geçirdiğiniz zaman yerine kişisel gelişimine katkı sağlayacak sosyal faaliyetlerde bulunun, tatillerde iş yerlerinde çalışarak kendinizi geliştirin." dedi.

        Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisei Muhasebe Finansman Uygulama Atölyesinde gerçekleşen imza törenine   Bafra TSO Başkanı Göksel BAŞAR, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip ŞAHİN , Okul Müdürü Halil UNCU , Proje danışmanı Selim AKSAR ve Proje yürütme kurulu , okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Projemizde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

 

12-11-201812-11-201812-11-201812-11-201812-11-201812-11-201812-11-201812-11-201812-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.11.2018 - Güncelleme: 30.01.2022 11:54 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 4  kişi beğendi